A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

Професійна спільнота вчителів гуманітарного циклу

Дата: від до Скинути

Про організацію та проведення І етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів у 2023-2024 н.р

У закладі було прийнято провести І етап Всеукраїнських олімпіад з навчальних предметів з дотримання законодавства України під час воєнного стану протягом жовтня згідно з затвердженим графіком   

10:39 03.10.2023

День захисника України

Історія і сучасність України, українського народу - це справа людей, які віддали всі свої сили,  своє життя для добробуту українського народу: його свободі й державності, могутності та процвітання.  Разом з учнями  9-А класу провели годину спілкування до Дня захисників та захисниць України. Саме цього дня вшановуємо тих, на чиїх плечах тримається наша державність і незалежність тих, хто ціною власного життя виборює нашу свободу. Нині близько мільйона українців захищають нашу державу у лавах ЗСУ. Кожен захисник заслуговує на щиру подяку та низький уклін. З повномасштабним вторгненням життя  нашого народу змінилося. Під обстріли та окупацію потрапили багато міст, сіл та селищ. Одним з таких було місто Пологи, Запорізької області, в якому мешкав наш учень. Він розповів  про свої« 13 днів в окупації…». Дев’ятикласники, затамувавши   подих, слухали  розповідь очевидця, який розповів про жахливі моменти пережиті ним. Підсумком нашого спілкування стали слова учня:« Я радий, що живу і  ціную те, що маю». Отже, дякуємо захисникам та захисницям, що маємо змогу жити…. Слава ЗСУ!

21:04 02.10.2023

ЧОРНОБИЛЬ -довгий слід трагедії

  26 квітня увесь світ згадує найбільшу техногенну трагедію людства, яка сталась 37 років тому – аварію  на Чорнобильській АЕС. Цей день є днем пам'яті про саму катастрофу і загиблих в ній, а також героїзму працівників станції, пожежників, медиків і всіх людей, причетних до ліквідації наслідків аварії. Вибух на ЧАЕС вплинув на життя тисяч людей. Цю трагедію не можна забувати. Про неї необхідно дізнаватися якнайбільше, аби лихо не повторилося знову. Цим і керувалася вчителька історії Кудрон М. С., яка зібрала своїх дев'ятикласників за "круглим столом". У жвавій дискусії обговорювалась тема довгого чорнобильського сліду крізь життя як нині живучих, так і ще ненароджених людей. Кожен учень висловив свою думку щодо причин та наслідків трагедії. Не залишили поза увагою і процес приховування факту аварії. Насамкінець хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв-ліквідаторів.

22:13 26.04.2023

"Соняшник" - гра справжніх патріотів

 3 березня 2022 року відбулася ХІІІ Всеукраїнська українознавча гра "Соняшник", коли вся країна вкотре об'єдналася в одну родину, закохану в рідну мову. Гра була присвячена до 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди.    Учні Хустського ліцею №5 теж  влилися у величезну "соняшникову" родину, щоб спробувати свої сили не тільки з мови, а й історії України, знання звичаїв і традицій нашого народу. До участі у грі дітей спонукала допитливість, активність, вболівання за рідну мову, а найголовніше – бажання пізнати нове. Учасників чекали цікаві завдання, які вони  виконували із захопленням і задоволенням.  Кожен мав можливість перевірити свою грамотність, уміння працювати самостійно, продемонструвати ерудицію і кмітливість. Всі з нетерпінням очікували результати.      Нарешті настав цей день! Ось він - момент істини. 10 квітня 2023 року переможці та призери нагороджені дипломами, медалями та подарунками. Диплом переможця в початковій школі отримало 25 учнів, диплом І ступеня регіонального рівня – 2 учнів, диплом ІІІ ступеня регіонального рівня – 3 учнів, диплом І ступеня Всеукраїнського рівня – 7 учнів, диплом ІІІ ступеня Всеукраїнського рівня – 2 учнів.       Як виявилось, гра надзвичайно корисна для дітей, бо участь у  "Соняшнику" свідчить про дитячу активність, допитливість, небайдужість і вболівання за Україну. Недарма "Соняшник"  називають грою патріотів. Кожне завдання гри, наче пелюсточка соняшника, розвиває справжнє почуття любові та поваги до нашої мови.

12:56 18.04.2023

Шевченківські дні

Шевченківські дні Уже багато років минуло з того дня, як перестало битися благородне серце геніального поета, але світлий образ Великого Тараса безсмертний, як і сам народ, що породив його. Перші весняні дні для шанувальників літературної  спадщини Великого Кобзаря – це можливість щоразу по-новому осмислити його поетичні та прозові твори, краще осягнути минуле, зрозуміти сучасне й себе в ньому. Вчителі-філологи ліцею разом з учнями продемонстрували, що  творчість Т.Шевченка є імпульсом для розуміння суті української історії, життя народу.  Пилип Н.Й. та учні 9-Б класу :" Літературна вишиванка. Рушничок дитинства Т.Шевченка"

19:09 10.03.2023

Ми прагнемо перемагати!

Ми прагнемо перемагати! Шлях до перемог лежить через кропітку працю. Учні нашого ліцею доводять  це результатами участі у  II етапі  Всеукраїнських учнівських  олімпіад з української мови та літератури, зокрема учень 9- Б класу Фляшко М. посів І місце (вчитель Пилип Н.Й. ) та учениця 11-А класу - III місце (вчитель Сава Т.І.).  Долучаються учні й до участі  в конкурсі-захисті учнівських робіт МАН України, демонструючи інтерес до наукових досліджень. Про це свідчать результати роботи учнів-членів МАН: І місце посіла учениця 11-А класу Томищ М. (секція "етнологія", керівник Пилип М.А.) та  III  місце - учениця 11-А класу Зайченко І. (секція "мистецтвознавство", керівник Прокопів Н.В.). Вітаємо усіх переможців! Шлях до успіху не буває простим, але  саме труднощі показують чого ми варті.

13:13 03.03.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено