A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

Новини

Дата: від до Скинути

ОБДАРОВАНА МОЛОДЬ – потужний потенціал нашої країни!

Вітаємо переможців ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з предметів, Міжнародного конкурсу знавців  української мови імені Петра Яцика та Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка:

09:47 21.12.2023

21 листопада - День Гідності та Свободи

21 листопада Україна відзначає День Гідності та Свободи, а також 10-ту річницю Революції Гідності. У цей день ми згадуємо героїчні події, які остаточно затвердили євроінтеграційний шлях. Під час Революції Гідності українці продемонстрували світові справжню сутність демократичних цінностей. Нині, під час війни, боротьба за них об’єднала навколо України всі цивілізовані країни. Ми довели, що згуртувавшись заради спільної мети, стаємо непереможними. Наші герої – це обличчя вільної та незалежної України. Багато тих, хто під час Революції Гідності був ще дитиною, сьогодні захищають Україну від російської агресії. З нагоди цього свята в ліцеї проведено низку заходів, серед них - інформаційні хвилинки, де згадали події Майдану і вшанували пам'ять загиблих в ті дні, запаливши свічку, переглянули  документальний фільм «Зима, що нас змінила» про події на Майдані, тематичні виставки літератури в бібліотеці, виховні години та бесіди. Відзначаючи День Гідності та Свободи, ми сповнені гордістю за наших земляк, які понад усе цінують свободу і гідність та продовжують боронити незалежність України від зовнішньої агресії. Шануємо героїв, підтримуємо захисників Віримо в щасливе майбутнє української держави! Слава Україні! Героям Слава!

12:28 24.11.2023

Життя - це найдорожчий скарб

Життя - це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоровʼя берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя - нескінченний. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись. Тому традиційно в нашій школі проводиться Тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. В рамках тижня були проведені виховні заходи з питань повторення знань з безпеки дорожнього руху у формі бесід, зустрічей, вікторин, конкурсів, творчих робіт, заочних подорожей, уявних мандрівок, інсценізацій, рольових і сюжетних ігор, створення листівок- пам'яток правил дорожного руху.

15:43 17.11.2023

Шкільна руханка

Найціннішим для кожної людини є її здоровʼя. Це одне з джерел радості та щасливого життя. Купити здоровʼя неможливо, тому його потрібно зберігати та зміцнювати. Щоб бути здоровим, потрібно небагато: харчуватися корисно, часто бувати на свіжому повітрі та багато рухатися. 3 метою популяризації здорового способу життя серед учнів ліцею педагогами були проведені спортивні челендж-руханки, ініційовані департаментом освіти та науки, молоді та спорту Закарпатської ОДА, та згідно наказу управління освіти, релігій та у справах національностей Хустської міської ради.

15:37 17.11.2023

Тиждень толерантності

Навчання терпимості починається з дітей, яких варто вчити не просто бути «такими як всі»,а, поважаючи інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію. Саме тому, з метою виховання в учнів моральних та етичних принципів, доброти, гуманності, милосердя в Хустському ліцеї 5 з 13 по 17 листопада проведено Тиждень толерантності. Цікаво проходили дні тижня, а саме: понеділок - день доброти і взаєморозуміння, вівторок - день дружби, чесності та відкритості, середа - день ввічливості і щирості, четвер - день толерантності, тактовності і комфорту, пʼятниця - день посмішки і гарного настрою. В рамках Тижня проведено ряд виховних годин, бесід. Було організовано перегляд та обговорення мультфільмів та відеороликів про розуміння, дружбу, толерантність, насильство і його запобігання. Проведено анкетування «Добро врятує світ», «Чи толерантні ви», створено «Гірлянду дружби», «Квітку толерантності», «Браслети толерантності».

15:19 17.11.2023

Під егідою БФ "Жовто-Блакитні Крила"

   Маємо чудову новину! Сьогодні до нас знову завітали наші партнери та вже добрі друзі із БФ «Жовто-Блакитні Крила», зокрема  - Олексій Сімонов, харизматичний координатор проєкту «Сміливість в долонях», зі своїми колегами-однодумцями. За їх меценатства в ліцеї облаштовано Простір, дружній до дітей. Це місце фізичного та психологічного розвантаження учнівської молоді через ігрову діяльність.

19:12 06.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено