A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

Міжнародний День рідної мови

Дата: 24.02.2023 23:54
Кількість переглядів: 47

Нації вмирають не від інфаркту.
Спочатку їм відбирає мову.
Ліна Костенко

Міжнародний День рідної мови (International Mother Language Day) – подія, яку відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть. 
До відзначення цього свята долучилася вся шкільна родина Хустського ліцею №5. Зокрема, під гаслом: «Бережімо наш скарб - рідну мову!» - відбулися заходи в 1-4 класах. Протягом дня проводилися різні види робіт, на яких учні поглиблювали свої знання про мову, її розвиток, місце серед інших мов світу, а також знайомилися зі шляхами підвищення культури мовлення, з мовними обов’язками громадян, з державними документами, що стосуються української мови.
Проведення заходів до Міжнародного дня рідної мови в початковій ланці продемонструвало, що учні відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження мови, культури, звичаїв й традицій свого народу. Адже саме сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.


Галерея "Міжнародний день рідної мови - 2023"



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено