A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

16 днів проти насильства

Дата: 07.12.2022 21:52
Кількість переглядів: 54

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства”, яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і в Хустській ЗОШ І-ІІІ ст. №5 в межах цієї акції відбувся «Кольоровий тиждень» (з 28 листопада по 02 грудня).
     Понеділок – день жовтої стрічки. Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Так, в нашій школі проведено чимало заходів на формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства. У цей день класні керівники говорили з учнями про порушення прав і свобод людини. З учнями проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над людиною.
Вівторок – день синьої стрічки, присвячений боротьбі проти насильства над дітьми. Відомо, що синя стрічка символізує синці на дитячому тілі та водночас синій колір служить постійним нагадуванням про те, що необхідно боротися з насильством. Учні молодшої ланки організували флешмоб «Наші долоньки проти насильства». Також з учнями проведено ряд бесід, присвячених запобіганню та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих.
Середа – день білої стрічки, яка символізує боротьбу проти насильства щодо жінок і дівчат. Цей день пройшов у вигляді годин спілкування про рівність прав чоловіків та жінок та шляхи вирішення конфліктів.
 Четвер – день червоної стрічки, присвячений боротьбі зі СНІДом. У цей день учні  переглядали відеоролики про можливі шляхи зараження цією небезпечною хворобою.
П’ятниця – день зеленої стрічки; цей день був присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю. Були проведені уроки толерантності з нагоди цього дня за темами “Добро починається з тебе”, “Я вірю в силу доброти”, “Вчимося бути добрими” тощо.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено