A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

День рідної мови в початковій школі Хустського ліцею №5

Дата: 21.02.2024 20:56
Кількість переглядів: 30

Українська поетеса Ліна Костенко влучно зауважила: «Нації вмирають не від інфаркту, спочатку їм відбирає мову». Знати, берегти рідну мову – обов’язок кожної людини. Народ, який не усвідомлює значення рідної мови, її ролі в розвитку особистості, не може розраховувати на гідне місце в суцвітті народів. У Міжнародний день рідної мови набуває особливого сенсу заклик: любіть, плекайте і поважайте свою рідну мову! Українська мова – одне з найцінніших надбань, яке залишили нам наші пращури.

 

Саме тому учні 1-4 класів Хустського ліцею №5 взяли активну участь у квесті «Мова єднає Україну». Кожна команда, «мандруючи» своїм маршрутом, виконувала різноманітні завдання-цікавинки про рідну мову, які спонукали маленьких ліцеїстів до творчості, а також виявили високий рівень ерудиції нушенят. Такі ігри є частиною національно-патріотичного виховання. Вони дають змогу дітям об’єднатися, навчитися працювати у команді та в інтерактивній формі отримати нові знання. Подолавши всі випробування, учасники зібрались у фінальній локації, щоб разом скласти пазл, частинки якого отримали за правильно виконані завдання. Кожен з учнів отримав щось значно більше, аніж перемогу. Це новий безцінний  досвід та мегапозитивні емоції.

 

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Тому, бережімо, плекаймо та цінуймо рідну мову, адже вона - найважливіший національний скарб!!!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено