A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

Фінансова грамотність

Дата: 27.03.2023 17:13
Кількість переглядів: 48

Фінансова грамотність – одна з ключових компетентностей, яка необхідна кожній людині для успішної життєдіяльності.
У рамках проведення Всесвітнього тижня грошей (англ. Global Money Week) в Україні з 20 березня по 02 квітня поточного року в нашому ліцеї відбувся Тиждень фінансової грамотності (20.03. – 24.03. 2023).
Всесвітній тиждень грошей – це щорічна всесвітня кампанія з підвищення фінансової обізнаності, яка підкреслює важливість того, щоб молоді люди з раннього віку були фінансово обізнаними, поступово опановували навички, здобували знання, формували менталітет і поведінкові моделі, потрібні для прийняття зважених фінансових рішень, щоб у результаті досягти фінансового процвітання і фінансової стійкості. У ході проведення Тижня у ліцеї було організовано низку заходів, виховних годин, лекцій для проведення яких учителі використовували матеріали уроків з фінансової грамотності Національного банку України.
Так, у 6 – А класі класним керівником Кеню О.В. був проведений економічний батл «Money, money», а учні 7 – А класу, вивчаючи на уроці образотворчого мистецтва тему «Дизайн» (вчитель Фінюк М.С.), спробували створити власні валютні одиниці. У 8 – А класі класним керівником Кудрон М.С. проведено виховну годину на тему «Формуємо фінансову культуру». Учні виконали практичні завдання на обчислення і заощадження грошей. Класний керівник Калина М.Й разом з учнями 10 – А класу провела виховну годину-екскурсію до відділення банку, де вихованці отримали базові знання про гроші, особистий бюджет, функції фінансових установ та асортимент їх послуг. Цікаво та змістовно пройшла виховна година і у 7 – А класі, де діти переглянули навчальну презентацію «Роль грошей у нашому житті».
Сподіваємось, що знання та навички стануть з нагоди нашим вихованцям. Адже фінансова грамотність населення дає змогу зробити стійкішим фінансовий сектор країни. Формуємо фінансову культуру України разом!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено