A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

День писемності 9 листопада

Дата: 14.11.2022 13:30
Кількість переглядів: 78

«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…» - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
         У День української писемності та мови за традицією вихованці нашої школи  відзначають найкращих популяризаторів українського слова, відвідують бібліотеку, виставки, проводять виховні години.

09 листопада вчителі української мови та літератури школи провели мовознавчі ігри для учнів 5 та 7 класів.
          Так, вчитель української мови,  Білак О.І.  разом із учнями 5-А класу  грали в гру «Повернімо Мовоньці віночок». А учні 7-А класу разом з класним керівником Сава Т.І. мали можливість перевірити свої знання, взявши участь у грі «Знавці української мови».


 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено