A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Хустський ліцей №5

Шевченківські дні: Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

Дата: 12.03.2024 12:20
Кількість переглядів: 49

Шевченківські дні: Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття

У рамках відзначення 210-річчя від дня народження світоча української культури, геніального поета, художника та мислителя у закладах освіти та культури Хустської Т Г відбулися різноманітні заходи, які знайомили з життєвим та творчим шляхом великого Кобзаря, з його невмирущими творами, що є неоціненний надбанням нашого народу. Долучилися до вшанування пам’яті славного сина України і в Хустському ліцеї №5.

– Тарас Шевченко – це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях нашого народу. Як і раніше, його життєвий шлях і творчість надихають мільйони українців світу на боротьбу за вільну Україну. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці, той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами. У рядках поета вбачаємо заклик до відстоювання незалежності і боротьби за українське майбутнє, – каже вчителька мистецтва Марія Фінюк. – Тому ми з ученицями Софією Рішко, Каміллою Маслей та Лілією Марко (5 кл.), Дарією Фінюк та Іриною Попович (9 кл.) та Даніеллою Дума (10 кл.) долучилися до відкритого всеукраїнського арт-челенджу «Українські світочі. Тарас Шевченко». Адже великий Кобзар – це не минуле, це – сьогодення. Для нас він житиме вічно. Особливо зараз, коли в Україні триває війна, поет органічно зливається зі своїм великим, нескореним народом. Саме його пророчі слова «Борітеся – поборете! Вам бог помагає! За вас правда, за вас слава і воля святая!» стали девізом нашим відважним воїнам-українцям…

Минають роки, століття, а надбання великого Кобзаря є актуальними й нині. В його рядках знаходимо силу, віру і наснагу. Шевченкове слово звучить з вуст усіх тих, хто у своїх серцях плекає любов до рідного українського слова та з вірою в Україну наближає Перемогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було підтверджено